Una de les fruites que marca l’inici de la tardor i que podem trobar al mercat durant tota aquesta estació és LA MAGRANA.
La magrana (Punica granatum) prové del magraner i es consumeixen les granes crues, vermelles, cruixents, sucoses i dolces del seu interior, retirant la pell de tonalitats rogenques i marrons i les vetes amargues de l’interior. Per pelar-la hi ha forces versions. La més senzilla, és obrir la magrana per la meitat en horitzontal, agafar 1 de les meitats i clavar cops a l’escorça amb la massa de morter sobre un bol fins que deixi anar totes les llavors.
És coneguda pel seu contingut en aigua (un 80%) vitamina C, betacarotè, àcid fòlic i niacina i minerals com el potassi, el calci i el magnesi, molt interessant pel sistema digestiu i la salut cardiovascular. A més a més, també és font d’antioxidants que ajudaran a prevenir l’envelliment, a combatre els radicals lliures i a enfortir els teixits de l’organisme.
Podeu consumir-la afegida a torrades pel matí sobre pasta de sèsam o alvocat, amb iogurt o quefir, per donar un toc de color a les vostres amanides o fer-ne una salsa saborosa.
A continuació una salsa cítrica per sorprendre al vostre paladar aquest mes de Novembre:
Barrejar el suc d’1 taronja i la seva pell ratllada amb 1 dent d’all ratllat i el suc de ½ llimona. Afegir les fulles d’una branca de romaní fresca i neta i les llavors de 2 magranes. Usar per condimentar amanides, broquetes o el plat que més us vingui de gust.
Ara que ja coneixeu totes les propietats de la magrana, introduïu-la a la vostra cuina per augmentar el consum de fruita i donar color als vostres plats.
Podeu escoltar la càpsula de nutrició de la magrana al següent
enllaç