23 novembre 2020 · 2888
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




La magrana

Una de les fruites que marca l’inici de la tardor i que podem trobar al mercat durant tota aquesta estació és LA MAGRANA.

La magrana (Punica granatum) prové del magraner i es consumeixen les granes crues, vermelles, cruixents, sucoses i dolces del seu interior, retirant la pell de tonalitats rogenques i marrons i les vetes amargues de l’interior. Per pelar-la hi ha forces versions. La més senzilla, és obrir la magrana per la meitat en horitzontal, agafar 1 de les meitats i clavar cops a l’escorça amb la massa de morter sobre un bol fins que deixi anar totes les llavors.



És coneguda pel seu contingut en aigua (un 80%) vitamina C, betacarotè, àcid fòlic i niacina i minerals com el potassi, el calci i el magnesi, molt interessant pel sistema digestiu i la salut cardiovascular. A més a més, també és font d’antioxidants que ajudaran a prevenir l’envelliment, a combatre els radicals lliures i a enfortir els teixits de l’organisme.

Podeu consumir-la afegida a torrades pel matí sobre pasta de sèsam o alvocat, amb iogurt o quefir, per donar un toc de color a les vostres amanides o fer-ne una salsa saborosa.

A continuació una salsa cítrica per sorprendre al vostre paladar aquest mes de Novembre:
Barrejar el suc d’1 taronja i la seva pell ratllada amb 1 dent d’all ratllat i el suc de ½ llimona. Afegir les fulles d’una branca de romaní fresca i neta i les llavors de 2 magranes. Usar per condimentar amanides, broquetes o el plat que més us vingui de gust.



Ara que ja coneixeu totes les propietats de la magrana, introduïu-la a la vostra cuina per augmentar el consum de fruita i donar color als vostres plats.

Podeu escoltar la càpsula de nutrició de la magrana al següent enllaç

Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Ous gallines en llibertat, ECO
Ous gallines en llibertat, ECO

Rubrum.Bio: Soc en Mark de 47 anys i soc productor agroecològic del Vallés Oriental.