La vichyssoise és una sopa freda de porros i patates originària de la cuina francesa, encara que també es creu que podria tenir arrels nord-americanes. És una sopa cremosa i molt suau, perfecta per a dies calorosos. Aquí tens una recepta tradicional per preparar vichyssoise:
Ingredients:
-
4 porros (només la part blanca)
-
1 ceba gran
-
3 patates mitjanes
-
1 litre de brou de pollastre o vegetal
-
250 ml de nata líquida per cuinar
-
50 g de mantega
-
Sal al gust
-
Pebre blanc al gust
-
Cibulet (opcional, per decorar)
Elaboració:
- Renta bé els porros per assegurar-te que no tenen terra. Talla’ls a rodanxes fines.
- Pela i pica la ceba.Després pela les patates i talla-les a trossos petits.
- En una cassola gran, fon la mantega a foc mitjà, afegeix els porros i la ceba picada, i sofregeix-los suaument fins que estiguin tous, però sense que agafin color (aproximadament uns 10 minuts). Afegeix les patates i remena durant un parell de minuts més.
- Afegeix el brou de pollastre o vegetal a la cassola, i porta-ho a ebullició. Redueix el foc i deixa que la sopa cogui a foc lent durant uns 20-30 minuts, o fins que les patates estiguin ben cuites i es desfacin fàcilment.
- Retira la cassola del foc i deixa que la sopa es refredi una mica. Tritura-la amb una batedora de mà o en una batedora de vas fins que quedi una crema fina i suau.
- Afegeix la nata líquida a la sopa i remena bé fins que quedi totalment incorporada. Salpebra al gust amb sal i pebre blanc.
- Deixa que la vichyssoise es refredi completament a temperatura ambient, després cobreix-la i posa-la a la nevera durant almenys 2 hores, o fins que estigui ben freda.
- Serveix la sopa freda en bols, decorada amb una mica de cibulet picat si ho desitges.
- Si prefereixes una textura més cremosa, pots colar la sopa després de triturar-la.
- La vichyssoise també es pot servir tèbia si ho prefereixes, encara que tradicionalment i més ara que encara fa calor, es serveix freda.
Bon profit!