04 setembre 2024 · 282
autor@
Oidà




Vichyssoise o sopa freda de porros

La vichyssoise és una sopa freda de porros i patates originària de la cuina francesa, encara que també es creu que podria tenir arrels nord-americanes. És una sopa cremosa i molt suau, perfecta per a dies calorosos. Aquí tens una recepta tradicional per preparar vichyssoise:
 

 Ingredients:

  • 4 porros (només la part blanca)
  • 1 ceba gran
  • 3 patates mitjanes
  • 1 litre de brou de pollastre o vegetal
  • 250 ml de nata líquida per cuinar
  • 50 g de mantega
  • Sal al gust
  • Pebre blanc al gust
  • Cibulet (opcional, per decorar)
 

Elaboració:

- Renta bé els porros per assegurar-te que no tenen terra. Talla’ls a rodanxes fines.
- Pela i pica la ceba.Després pela les patates i talla-les a trossos petits.
 
- En una cassola gran, fon la mantega a foc mitjà, afegeix els porros i la ceba picada, i sofregeix-los suaument fins que estiguin tous, però sense que agafin color (aproximadament uns 10 minuts). Afegeix les patates i remena durant un parell de minuts més.
 
- Afegeix el brou de pollastre o vegetal a la cassola, i porta-ho a ebullició. Redueix el foc i deixa que la sopa cogui a foc lent durant uns 20-30 minuts, o fins que les patates estiguin ben cuites i es desfacin fàcilment.
 
- Retira la cassola del foc i deixa que la sopa es refredi una mica. Tritura-la amb una batedora de mà o en una batedora de vas fins que quedi una crema fina i suau.

- Afegeix la nata líquida a la sopa i remena bé fins que quedi totalment incorporada. Salpebra al gust amb sal i pebre blanc.
 
- Deixa que la vichyssoise es refredi completament a temperatura ambient, després cobreix-la i posa-la a la nevera durant almenys 2 hores, o fins que estigui ben freda.
- Serveix la sopa freda en bols, decorada amb una mica de cibulet picat si ho desitges.
 
 
- Si prefereixes una textura més cremosa, pots colar la sopa després de triturar-la.
- La vichyssoise també es pot servir tèbia si ho prefereixes, encara que tradicionalment i més ara que encara fa calor, es serveix freda.
 
Bon profit!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Xai de ramat o d’engreix
Xai de ramat o d’engreix

Aniol SL: Xai Ecològic criat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, al terme d'Olot. Segells CCPAE i Fet al Parc. El nostre ramat d'ovella ripollesa té una de les millors p...