Tzatziki
Aquesta salsa grega és boníssima i molt coneguda. Es pot menjar de moltes maneres: sola com a entrant, o bé d'acompanyament de plats de peix o carn, també és una salsa boníssima on sucar-hi croquetes vegetals o falàfels, o simplement s'hi pot sucar un bon pa i degustar-la en un pica-pica amb altres cremes per sucar (hummus, mutàbal…).
Ingredients:
-
1 cogombre
-
2 iogurts grecs
-
mitja llimona
-
1 gra d’all
-
sal, pebre, oli
Recepta:
Pelem i ratllem el cogombre i el deixem a l’escorredora uns minuts perquè perdi l’aigua.
Després, en un bol mesclem amb una cullera els iogurts amb el cogombre ratllat i el gra d’all trinxat. Hi exprimim mitja llimona per sobre perquè en caigui el suc (però no les llavors), i ho amanim amb sal, pebre i oli. Barregem bé fins que quedi la salsa ben lligada, i corregim de sal i pebre.
Aquesta salsa cadascú la fa a la seva manera: es pot fer sense all, afegir-hi fulles d’anet o de menta, substituir la llimona per vinagre… Sigui com sigui, servida freda serà un acompanyament encertat!