Tarator, sopa freda de cogombre
A la regió dels Balcans triomfa aquesta recepta tradicional de la cuina búlgara i albanesa.
El seu nom és tarator i, bàsicament, és una sopa freda de iogurt i cogombre amb un toc d'anet i nous.
Ideal per al temps d'estiu!
Ingredients per a 2 persones
-
250gr de Iogurt grec sense sucre
-
250 gr de Cogombre
-
2 grans d'all
-
200 ml d'aigua
-
Un grapat de nous pelades
-
Oli d'oliva verge extra
-
Sal
-
Pebre negre mòlt
-
Anet sec
Elaboració
Aquesta és una recepta molt senzilla de preparar. Podem fer-ho amb la batedora de mà, amb una de got o també amb un robot de cuina tipus Thermomix.
Primer, aboquem al got els dos iogurts, els grans d'all pelats, l'aigua i un polsim de sal. Batem enèrgicament durant un minut (velocitat 7 si utilitzeu robot de cuina). Després incorporem les nous pelades, un raig d'oli, un altre polsim de sal i el cogombre pelat i tallat en trossos grans. Triturem un altre minut a velocitat 4.
Fins aquí us quedarà una sopa freda amb trossos de cogombre, si voleu una textura sense trossos, més fina cal que bateu encara uns minuts més fins que quedi la textura que desitgeu, fins que no quedin grumolls.
Podeu decorar la sopa amb nous trinxades o una mica d'anet. Servir ben fresqueta.
Bon profit!