24 juliol 2024 · 263
autor@
Oidà




Tarator, sopa freda de cogombre

A la regió dels Balcans triomfa aquesta recepta tradicional de la cuina búlgara i albanesa. El seu nom és tarator i, bàsicament, és una sopa freda de iogurt i cogombre amb un toc d'anet i nous. Ideal per al temps d'estiu!
imatge i recepta original: directoalpaladar.com

Ingredients per a 2 persones

  • 250gr de Iogurt grec sense sucre
  • 250 gr de Cogombre
  • 2 grans d'all
  • 200 ml d'aigua
  • Un grapat de nous pelades
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Anet sec
 

Elaboració

 
Aquesta és una recepta molt senzilla de preparar. Podem fer-ho amb la batedora de mà, amb una de got o també amb un robot de cuina tipus Thermomix.
 
Primer, aboquem al got els dos iogurts, els grans d'all pelats, l'aigua i un polsim de sal. Batem enèrgicament durant un minut (velocitat 7 si utilitzeu robot de cuina). Després incorporem les nous pelades, un raig d'oli, un altre polsim de sal i el cogombre pelat i tallat en trossos grans. Triturem un altre minut a velocitat 4.
 
Fins aquí us quedarà una sopa freda amb trossos de cogombre, si voleu una textura sense trossos, més fina cal que bateu encara uns minuts més fins que quedi la textura que desitgeu, fins que no quedin grumolls.

Podeu decorar la sopa amb nous trinxades o una mica d'anet. Servir ben fresqueta.

Bon profit!
 
 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...