29 maig 2024 · 827
autor@
Oidà




SALTEJAT DE CARXOFES I PÈSOLS AMB MILL

Recepta i imatge Original: freefood.es

 
6 racions
TEMPS DE COCCIÓ 40 min
NIVELL DE COMPLEXITAT Baix
 
 
INGREDIENTS 
 
  • 250g de mill
  • 8 carxofes
  • 200g de carbassa
  • 150g de ceba
  • 200g de pèsols
  • 200g de porro
  • herbes provençals
  • opcional: julivert
  • oli d’oliva
  • sal

ELABORACIÓ:
 
Renta el mill i aboca’l a una olla amb el doble de quantitat d’aigua a foc mitjà. Quan bulli, tapa, baixa el foc, cuina 12 minuts, renta, cola i reserva.
 
Desgrana els pèsols i reserva.
 
Prepara un bol gran amb aigua i una cullerada de sal o un raig de suc de llimona. Aquest pas és per conservar les carxofes, que no s’oxidin ni es posin negres.
 
Talla la base de les carxofes i elimina les fulles lletges fins a acostar-te al centre i talla dos dits aproximadament per la part de la punta. La idea és que ens quedi el cor de les carxofes. Talla les carxofes en trossos petits i les afegeixes al bol amb aigua.
 
Pela i talla la ceba i el porro a trossos petits. Salteja-ho en una paella amb una mica de sal i un raig d’oli.
 
Afegeix les carxofes, el pebre i les herbes provençals.
 
Afegeix els pèsols desgranats.
 
Renta i talla la carbassa en trossos petits i afegeix a les carxofes.
 
Quan les carxofes i la resta d'ingredients estigui tendre, afegeix el mill. Salpebra al gust i afegeix un toc de julivert.

Bon profit!


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Ous gallines en llibertat, ECO
Ous gallines en llibertat, ECO

Rubrum.Bio: Soc en Mark de 47 anys i soc productor agroecològic del Vallés Oriental.