25 setembre 2024 · 449
autor@
Receptes Express




Préssecs farcits de Festa Major!

Plat típic d'Esplugues de Llobregat des de 1776

INGREDIENTS 4 persones: 

  • 4 préssecs de vinya.
  • 350 g de salsitxa.
  • 1 Pebrot, 1 ceba, 1 all.
  • 4 tomàquets madurs.
  • 0,5 litres de brou de pollastre.
  • Ametlles torrades.
  • Pa ratllat.
  • Herbes al gust,
  • 100 ml de vi ranci.
  • Oli, sal i pebre.
 

COM ES FA

  • Sofregir 10 minuts amb una mica d’oli la ceba, l’all i el pebrot tallats petits. Mentrestant, ratllar el tomàquet.
  • Afegir-lo amb les herbes i coure uns 15 minuts més.
  • Treure la pell a les salsitxes i esmicolar-les.
  • Fregir en poc oli uns 10 minuts. Incorporar el vi i coure 5 minuts més.
  • Barrejar el sofregit amb la salsitxa i coure uns 5 minuts més.
  • Rentar bé el préssecs i tallar-los per la meitat i treure el pinyol.
  • Farcir els préssecs i posar a coure uns 15 minuts amb el brou.
  • Passar-ho a una safata de forn, posar una mica de pa ratllat per sobre.
  •  Coure al forn pre escalfat a 190ºC uns 35-40 minuts.
  • Remullar amb el brou de tant en tant.
  • Afegir les ametlles torrades picades per sobre i coure uns 5 minuts més.

Laboriós, però boníssim!




 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Receptes Express

Canal de Cuina en Català Receptes Ràpides. Senzilles, Saludables, Econòmiques, Km 0

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
turbot
turbot

Peixateria Joan Marés : Responsable