L'estiu és el moment perfecte per gaudir de plats lleugers, frescos i plens de sabor. Aqui tens algunes receptes senzilles i delicioses per gaudir de la temporada estival, sense passar massa temps a la cuina.
Amanida de síndria i formatge feta
Ingredients:
-
1/2 síndria
-
200 g de formatge feta
-
1 ceba vermella petita
-
Fulles de menta fresca
-
Oli d'oliva verge extra
-
Sal i pebre
Preparació:
Talla la síndria en daus petits i col·loca'ls en un bol gran.
Esmicola el formatge feta per sobre de la síndria.
Talla la ceba vermella a rodanxes fines i afegeix-les a l'amanida.
Afegeix fulles de menta fresca al gust.
Amaneix amb oli d'oliva, sal i pebre.
Barreja bé i serveix ben freda.
Gaspatxo tradicional
Ingredients:
-
1 kg de tomàquets madurs
-
1 pebrot verd
-
1 cogombre
-
1 gra d'all
-
1/2 ceba
-
50 g de pa del dia anterior
-
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
-
2 cullerades de vinagre de vi blanc
-
Sal al gust
-
Aigua (si cal)
Preparació:
Pela els tomàquets i el cogombre, i talla'ls a trossos grans.
Talla el pebrot, la ceba i l'all.
Remulla el pa amb una mica d'aigua.
Col·loca tots els ingredients en una batedora i tritura fins obtenir una textura suau.
Afegeix l'oli d'oliva, el vinagre i la sal, i torna a triturar.
Si el gaspatxo és massa espès, afegeix una mica d'aigua fins aconseguir la consistència desitjada.
Deixa refredar a la nevera abans de servir.
Broquetes de pollastre a la llimona
Ingredients:
-
500 g de pit de pollastre
-
2 llimones
-
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
-
2 grans d'all picats
-
Fulles de romaní fresc
-
Sal i pebre
Preparació:
Talla el pit de pollastre en daus de mida mossegada.
En un bol gran, barreja el suc de les llimones, l'oli d'oliva, l'all picat, el romaní, la sal i el pebre.
Afegeix els daus de pollastre a la barreja i deixa marinar a la nevera durant almenys 30 minuts.
Enfila els daus de pollastre en broquetes.
Cou les broquetes a la graella o en una paella amb una mica d'oli, fins que el pollastre estigui ben cuit.
Serveix amb una amanida fresca o amb arròs.
Tàrtar de tonyina
Ingredients:
-
300 g de tonyina fresca de qualitat sashimi
-
1 alvocat madur
-
1 ceba tendra
-
Suc d'una llima
-
Salsa de soja
-
Oli de sèsam
-
Llavors de sèsam torrat
-
Sal i pebre
Preparació:
Talla la tonyina en daus petits.
Pela i talla l'alvocat a daus de mida similar.
Pica la ceba tendra finament.
En un bol gran, barreja la tonyina, l'alvocat i la ceba tendra.
Afegeix el suc de llima, la salsa de soja, l'oli de sèsam, la sal i el pebre, i barreja bé.
Serveix el tàrtar de tonyina decorat amb llavors de sèsam torrat.
Gelat de plàtan i nabius
Ingredients:
-
3 plàtans madurs
-
200 g de nabius
-
1 iogurt grec natural
-
1 cullerada de mel (opcional)
Preparació:
Pela els plàtans i talla'ls a rodanxes.
Congela les rodanxes de plàtan durant almenys 2 hores.
En una batedora, barreja els plàtans congelats, els nabius, el iogurt grec i la mel (si s'utilitza).
Tritura fins obtenir una consistència cremosa.
Serveix immediatament o guarda al congelador fins al moment de servir.
Aquestes receptes senzilles i fresques són perfectes per gaudir de l'estiu sense passar massa temps a la cuina. Amb ingredients frescos i de temporada, pots preparar àpats deliciosos i saludables que agradaran a tota la família. Gaudeix de l'estiu amb aquestes propostes culinàries!