Pastís de verdures amb pasta de full
Ingredients
-
1 làmina de pasta de full
-
2 pastanagues
-
1 carbassó mitjà
-
1 ceba gran
-
3 ous
-
100 g de formatge fresc o mató (opcional per donar cremositat)
-
50 g de formatge ratllat (opcional)
-
Oli d’oliva verge extra
-
Sal i pebre al gust
-
Herbes aromàtiques (orenga, farigola o julivert)
Elaboració
Pela la pastanaga i la ceba. Renta el carbassó. Talla la pastanaga i el carbassó en tires fines o rodanxes. Pica la ceba en trossos petits.
Escalfa un raig d’oli d’oliva en una paella. Salteja la ceba fins que sigui transparent. Afegeix la pastanaga i el carbassó, i cuina-ho durant 5-7 minuts fins que estiguin tendres. Salpebra al gust i reserva.
Preescalfa el forn a 200 ºC. Estén la làmina de pasta de full sobre un motlle, mantenint el paper sulfurat per evitar que s’enganxi. Punxa lleugerament la base amb una forquilla perquè no s’infli massa.
En un bol, bat els ous. Si vols una textura més cremosa, incorpora el formatge fresc esmicolat o el mató i barreja bé.
Afegeix sal, pebre i herbes aromàtiques al gust.
Reparteix les verdures saltejades sobre la massa. Aboca la barreja d’ous per damunt, assegurant-te que cobreixi totes les verdures. Si vols, espolsa una mica de formatge ratllat per sobre.
Enforna el pastís a 200 ºC durant 25-30 minuts, fins que l’ou qualli i la massa estigui daurada i cruixent.
Deixa reposar 5 minuts abans de servir. Pots servir-lo calent o a temperatura ambient.
Fàcil i bona! Bon profit!