Pasta amb salsa d'albergínia
La salsa d'albergínia és una salsa que enganxa!! I també és una manera fàcil d'incorporar aquesta hortalissa en els plats dels nens que no poden veure trossets de verdures.
Ingredients (per a 2 persones):
-
1 albergínia
-
mitja ceba
-
oli, sal, pebre i herbes provençals
-
mig gra d’all (opcional)
-
2 cullerades de llet de civada
-
1 cullerada d’agave
-
pasta al gust
Recepta:
Tallem a daus l’albergínia i la ceba i ho posem en una paella amb l’oli, sal, pebre i herbes provençals. Perquè quedi ben amorosida, li posem força oli, foc suau i la tapem. Quan estigui feta, la posem una estona en un escorredor perquè perdi l’oli (que podem aprofitar per una altra recepta).
Mentrestant, coem la pasta segons el temps de cocció que li calgui.
Un cop escorreguda de l’oli, posem l’albergínia i la ceba cuites en un pot i ho triturem, juntament amb una miqueta d’agave i de llet de civada (o aigua de la cocció de la pasta). Hi podem afegir mig gra d’all, que donarà molt bon gust a la salsa (però si no agrada, es pot obviar perfectament).
Mesclem la salsa amb la pasta i hi afegim parmesà ratllat. Bon profit!