30 octubre 2024 · 436
autor@
Oidà




Panellets de pinyons per la Castanyada

 

Ingredients

  • 500 g d'ametlla mòlta
  • 400 g de sucre
  • 150 g de patata (o moniato) cuita
  • 1 llimona (la ratlladura)
  • 2 rovells d'ou
  • 200 g de pinyons
  • 1 ou batut (per pintar els panellets)
 

Elaboració

 
Prepara la base: Pela la patata o el moniato i bull-lo fins que estigui ben cuit. Escorre'l bé i aixafa'l amb una forquilla fins a obtenir un puré fi. Deixa que es refredi completament.
 
Mescla els ingredients: En un bol gran, barreja l'ametlla molta amb el sucre i la ratlladura de llimona. Afegeix el puré de patata i un dels rovells d'ou. Mescla-ho bé fins a obtenir una massa homogènia i compacta. Si la massa està massa enganxosa, pots afegir una mica més d'ametlla molta.
 
Reposa la massa: Deixa reposar la massa a la nevera durant almenys 1 hora per a què agafi consistència i sigui més fàcil de manipular.
 
Forma els panellets: Prepara un plat amb els pinyons. Agafa petites porcions de la massa i fes boletes d'uns 2-3 cm de diàmetre. Arrebossa cada boleta amb els pinyons pressionant lleugerament perquè s'enganxin.
 
Pinta els panellets: Col·loca els panellets sobre una safata de forn coberta amb paper de forn. Bat l'ou i pinta la superfície dels panellets amb un pinzell de cuina. Això els donarà un bonic color daurat.
 
Enforna: Preescalfa el forn a 180 °C. Enforna els panellets durant uns 10-12 minuts o fins que estiguin daurats. Vigila’ls perquè es poden enrossir ràpidament.
 
Deixa refredar: Un cop cuits, deixa que els panellets es refredin a temperatura ambient abans de servir-los.
 
Consell: Si vols variar, pots fer panellets d'altres gustos. Per exemple, pots afegir una mica de coco ratllat a la massa i fer boletes recobertes de coco, o afegir cacau en pols per fer panellets de xocolata.
 
Gaudeix dels panellets acompanyats de castanyes torrades i moscatell per celebrar la Castanyada de la manera més tradicional! Bon profit! 🌰✨


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
CERVESA BLAT LO VILOT
CERVESA BLAT LO VILOT

Can Tria Ecològic : Estem en una masia on fem producció ecològica de verdura, maduixots i pans en un forn de llenya..