15 desembre 2023 · 427
autor@
Oidà




Galetes de gingebre nadalenques

Recepta tradicional amb mantega
Imatge i recepta original: shoothecook.com

GALETES DE GINGEBRE - RECEPTA TRADICIONAL AMB MANTEGA

Per unes 20 racions
 

INGREDIENTS

  • 250 g de farina de blat o d'espelta
  • 60 g de mantega
  • 60 g de sucre de canya integral
  • 1 ou batut
  • 2 culleradetes de gingebre en pols
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1/2 cdta. de sal
  • 1/2 cdta. de nou moscada (opcional)
  • 1/4 cdta. de clau mòlt (opcional)
     

ELABORACIÓ

Preescalfem el forn a 180ºC i posem paper vegetal a la safata del forn.
 
Desfem la mantega uns segons al microones i l'aboquem en un bol gran. Afegim el sucre i barregem amb unes varilles fins a aconseguir una massa uniforme. Batem l'ou en un altre bol i l'afegim al bol gran, barregem bé.
Incorporem la farina mica en mica, millor tamisada. Per últim li afegim les espèciesi la sal i barregem bé utilitzant les mans. 
 
Fem una bola amb la massa i la forrem amb film. La reservem a la nevera 15 minuts mínim, així la podrem estirar amb més facilitat.
 
Aixafem la bola de la massa amb les mans i la posem entre dos trossos de paper vegetal. Estirem amb un rodet fins a aconseguir un gruix d'uns 5 mm.
Tallem les galetes urilitzant motlles o tallapastes. Seguidament les col·loquem a la safata i les fornegem a 180ºC durant 10-12 minuts, fins que quedin daurades.

Les traiem i les posem amb cura sobre una raixeta per que es refredin i acabin d'endurir-se. 

Súper cruixents!

 



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Oli de tòfona 200 ml
Oli de tòfona 200 ml

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...