13 novembre 2024 · 454
autor@
Oidà




Arròs fregit xinès amb carn i verdures

Aquest arròs fregit xinès el pots adaptar segons els ingredients que tinguis a la nevera. Pots canviar la proteïna per la que prefereixis, com tofu, vedella, carn picada, salmó, gambes…
Imatge i recepta original: shoothecook
 

Ingredients per a 2 persones

  • 2 alls laminats
  • 1 cm de gingebre trossejat
  • 2 filets de gall dindi o pollastre
  • 1 pastanaga tallada a bastonets
  • ½ bròquil a trossets (pots utilitzar el tronc també)
  • 2 cebes tendres picades finament
  • 1 ou
  • ½ llima
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 2 cullerades d'oli de sèsam o d'oliva
  • Flocs de xili (opcional)
  • 1 got d'arròs basmati
  • 2 gots d'aigua
 

Elaboració

  • Posa una paella al foc amb una mica d’oli i fregeix l’all i el gingebre durant 2-3 minuts.
  • Afegeix la carn tallada a trossets, prèviament salpebrada. Salteja a foc alt un parell de minuts fins que es dauri.
  • Afegeix la pastanaga i el bròquil, o altres verdures que t'agradin. Sofregeix durant 6-7 minuts fins que estiguin al dente.
  • Bat l'ou en un bol amb una mica de sal i tira'l en un costat de la paella. Quan la truita hagi quallat, trenca-la a trossets i barreja-la amb el saltejat.
  • Incorpora l’arròs i afegeix-hi el suc de llima, la salsa de soja i l’oli de sèsam. Barreja bé, aixafa una mica l’arròs i deixa-ho 5 minuts perquè els grans es fregeixin i quedin cruixents.
  • Serveix amb uns flocs de xili per sobre si t'agrada el picant i afegeix més suc de llima al gust.
 

Per a la cocció de l'arròs basmati

A la cassola: esbandeix l'arròs en un colador sota l'aixeta. Rega l'arròs en una cassola a foc mig amb una mica d'oli. Després, afegeix l’aigua, les fulles de llima, si vols, i una mica de sal. Puja el foc al màxim. Quan comenci a bullir, baixa el foc al mínim, tapa la cassola i deixa coure l'arròs durant 12-14 minuts. Retira del foc i deixa reposar 3-4 minuts. Separa els grans d'arròs amb una forquilla perquè quedi ben solt.
 
Al microones: esbandeix l'arròs en un colador sota l'aixeta. Posa'l juntament amb l'aigua, les fulles de llima i una mica de sal en un cuitarròs o en un bol tapat i posa’l al microones durant 11 minuts a màxima potència.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes provençals
Herbes provençals

Ecoalimentaria: Tenda oberta al 2010 a Horta, amb distribució a domicili a Barcelona ciutat i província. Fruita i verdura ecològica, de temporada i proximitat i més de 1000 productes eco.