10 gener 2024 · 734
autor@
Receptes Express




Arancini, boles d'arròs farcides

Arancini, boles d'arròs farcides. Semblant a les "bombes de patata", però amb arròs.
Dificultat: Mitja 
Temps: Preparació: 60 minuts.     
Cocció: 45 minuts.
 
Es poden farcir del que més ens agradi: pernil i formatge, gambes, verdures, etc.




Descripció de la recepta:


INGREDIENTS 🍴 14-16 peces: 
       Arròs: 
  • 500 g arròs rodó.
  • 1,2 l d’aigua.
  • 30 g de mantega.
  • 100 de formatge ratllat.
  • Sal i Safrà.
      Farcit:
  • 200 g de botifarra o salsitxa.
  • Una ceba petita.
  • 300 g de polpa de tomàquet.
  • 50 ml de vi.
  • Sal, oli i pebre.
  • 80g de pèsols, optatiu.
     Arrebossat
  • 200 g de farina.
  • 300 ml d’aigua.
  • Un polsim de sal.
  • Pa ratllat.
  • Oli per fregir.

COM ES FAN

Arròs
  • Bullir 15-18 minuts 500 g d’arròs en 1,2 litres d’aigua amb una mica de sal i el safrà. Ha de quedar espès.
  • Incorporar la mantega i el formatge ratllat. 
  • Abocar l’arròs en una safata, aplanar i cobrir amb un film. Deixar refredar bé.  Mínim 2 hores.
 
Farcit
  • Ratllar una ceba, sofregir-la uns minuts en una paella una mica d’ oli. 
  • Afegir la salsitxa o carn picada i saltar-la a foc viu, incorporar el vi i deixar-lo evaporar.
  • Incorporar el tomàquet, i coure a foc suau tapat uns 20 minuts. Rectificar de sal i pebre.
  • Ha de quedar espès. A mitja cocció, es poden afegir uns pèsols.
 
Arancini.
  • Per fer els “arancini” és convenient tenir un bol amb aigua per humitejar les mans.
  • Agafem dues cullerades d’arròs, les posem en una ma i li donem forma de pilota buida.
  • Posem una culleradeta de farcit i una mica de mozzarella al forat. 
  • Tanquem la pilota amb una mica més d’arròs. En sortiran unes 14-16.
 
Arrebossat
  • En un bol, barrejar 200 g de farina tamisada, un polsim de sal i 300 ml d’aigua. No ha de quedar cap grumoll.
  • Passar cada “arancini” per la pasta i pel pa ratllat, que quedin ben coberts.
  • Tapar i deixar una estona a la nevera. Es pot deixar preparat amb antelació.
 
Fregir en abundant oli calent, en un pot o cassó, que quedin ben coberts. 
Millor de dos en dos, no s’ha de refredar l’oli.
Quan estiguin ben daurats, posar en paper absorbent. Consumir calents o tebis.


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Receptes Express

Canal de Cuina en Català Receptes Ràpides. Senzilles, Saludables, Econòmiques, Km 0 Fetes amb ing

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Safrà 0,15gr
Safrà 0,15gr

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...