13 març 2024 · 327
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista




ALIMENTACIÓ PRE I POST ENTRENAMENT

Per aconseguir els objectius que et proposis amb l’esport, no només dependrà el resultat dels entrenaments realitzats, per aquest motiu és molt important que també dediquis temps a assegurar un bon descans, alimentació prèvia, durant i post entrenaments i proves, i tenir benestar emocional. 
 
Si vols aconseguir resultats més efectius, cal que adaptis l’alimentació a la freqüència d’entrenaments i intensitat d’aquests, no només has de fixar-te amb les ingestes just abans o després d’entrenar, sinó amb tots els àpats previs durant la setmana. Per tant, no faràs la mateixa ingesta abans de sortir a passejar o fer una sessió suau de gimnàs  a casa, que d’una sessió de crossfit o un partit de futbol. En general, un bon pre entrenament ha de ser de fàcil digestió, és a dir, quan s’inicia l’activitat el menjar no hauria de ser a l’estómac per evitar sensacions desagradables, regurgitacions o baix rendiment perquè els nutrients encara no han passat a la sang. La millor textura per aquestes tomes és la líquida o semilíquida, o si són sòlides que es masteguin ràpid com el pa blanc. A més a més, serà baix amb greixos, proteïna i fibra per assegurar un buidament gàstric ràpid. Per tant, un pre entrenament estarà compost principalment per hidrats de carboni per omplir el glucogen muscular i beure aigua per sortir amb uns nivells òptims d’hidratació, opcionalment si és un entrenament previ a les 16h de la tarda es pot aportar cafeïna, per la seva evidència amb la millora del rendiment. Per un post entrenament, l’objectiu és evitar tallar el catabolisme muscular i ajudar a recuperar el dany del teixit muscular que produeix l’entrenament. Es recomana fer aquesta toma no més tard d’entre que s’ha acabat l’entrenament i les 3h posteriors. Estarà compost per hidrats de carboni i proteïnes i aigua. Per exemple, si faràs un entrenament de cardio suau o vols reduir el greix corporal, un bon pre entrenament d’entre àpats principals pot ser un batut casolà amb llet, cacau pur i farina o flocs de civada o bé, un sandvitx de gall d’indi i formatge d’untar baix en greix; i com a post entrenament un iogurt amb fruita i cacau pur o una torrada integral amb truita. 
 
Si vols millorar el teu rendiment esportiu, perdre greix, recuperar-te per seguir entrenant o guanyar massa muscular, és essencial que dissenyis un pla específic alimentari enfocat a la teva rutina d’esport per assolir els teus objectius. 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Laura Crosas Gonzalez
Dietista i Nutricionista

Sóc la Laura Crosas Gonzalez, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona amb extensió Universitària de Nutrició Esportiva. Titulada en Naturopatia per la IFP Sanitaria Roger de Llúria i especialitzada en patologies digestives, sobrepès i obesitat. Des de fa més de 10 anys treballo a l’Herboristeria i Dietètica Salus de la Garriga on actualment també passo consulta.
Amb el contingut del bloc, pretenc promoure una alimentació i hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de les persones i compartir la meva passió i coneixement sobre la nutrició, la cuina i aquells aliments dels que ens proveeix la terra.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa Alaryk Triple Grain Bio 8,5% vol. 33cl.
Cervesa Alaryk Triple Grain Bio 8,5% vol. 33cl.

Sabors d'Origen: Som una petita empresa del Moianès especialitzada en la distribució de productes d'alimentació ecològica i/o de proximitat. Donem suport a petits i mitjans productors qu...