La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
08 març 2023 · 5857
autor@
Eulàlia Martínez




POLLASTRE ROSTIT A LA CATALANA

(a l'estil de la mare)
6 persones
 

Ingredients:

  • 1 pollastre, tallat a octaus   
  • 1 ó 2 cebes grosses
  • cabeça d’alls
  • 1 ó 2 tomàquets
  • branca de farigola
  • full de llorer
  • pebre negre
  • pebre vermell dolç
  • vi ranci (o conyac)
  • oli d’oliva i sal 
 

Elaboració:

 
  1. Neteja el pollastre i salpebra’n els trossos. Pots posar-li també un polsim de pebre vermell pel damunt.
  2. En una cassola de fang, amb oli d’oliva, enrosseix el pollastre fins que estigui daurat. Foc una mica alegre.
  3. Afegeix la ceba trossejada, el tomàquet (amb pell) partit per la meitat i la cabeça d’alls sencera. Una branca de farigola. Deixa coure el conjunt una estona (aprox. 20’/30’), a foc lent, sense tapar, i que vagi caramel·litzant.
  4. Passada aquesta estona, afegeix la branca de farigola i la fulla de llorer. Afegeix un raig de vi ranci (atenció, amb el foc!). Apuja una mica el foc i deixa que s’evapori l’alcohol.
  5. Torna a tapar el rostit, i deixa’l fer a foc mig-baix. 
  6. Ves controlant el rostit, remenant de tant en tant, afegint una mica d’aigua calenta si veus que cal. Ha de coure en total una bona estona (1h.30’ aprox., segons la mida i qualitat del pollastre). L’estona final estigues pendent que no s’enganxi, movent-lo de tant en tant.
  7. Molt millor si el prepares amb antelació (24h.). A l’hora de menjar, el pots escalfar a la mateixa cassola. O menjar-lo fred, que també està molt bo! 
 
- Fàcil de preparar i fa festa








Bon profit!



 


Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Eulàlia Martínez

Sóc l'Eulàlia i m'agrada cuinar. De manera senzilla, com vaig aprendre de petita, gairebé sense adonar-me'n, ajudant la mare. Les meves receptes són pel dia a dia: plats amb sabor, senzills de preparar, amb productes de temporada sempre que es pugui. I de proximitat. Crec en tot això, ho estimo.

Ah! i no hi poso mai all als plats, ja ho veureu. No hi tinc res en contra, quedi clar. És que em costa de pair, i l'evito tant com puc...

Per a mi cuinar, no és (només) un acte de supervivència, sinó de vivència en majúscula: em lliga a la terra, a l'aire i a l'aigua, als colors i olors de les estacions, a la gent del meu voltant, als avantpassats, al cor de aquells per a qui cuino... Cuinar és un art, a l'abast de tots. Només cal posar-s'hi, amb amor.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Carbassa confitada (verd)
Carbassa confitada (verd)

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...