autor@
Oidà ❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.
Carxofes amb cloïsses
Recepta i imatge original: shootthecook.es
INGREDIENTS (per a 4 persones):
-
4 cullerades d'oli d'oliva
-
1 cullerada de julivert fresc picat
-
alls picats finets
-
1/2 caiena o bitxo
-
1 cullerada de farina
-
4 cullerades de vi blanc
-
1 tassa (250ml) d'aigua i brou de coure les carxofes
-
20 (150g) cloïsses
-
8-10 carxofes fresques (o congelades)
-
sal
ELABORACIÓ:
Per coure les carxofes:
En primer lloc netegem les carxofes retirant les fulles exteriors fins arribar a la zona més tendre. Els hi tallem la punta seca i netegem les tiges.
A mesura que anem netejant les tallem per la meitat i les deixem en un bol amb aigua i llimona abundant. D'aquesta manera se'ns oxidaran menys.
En una cassola afegim força aigua i un pessic de sal. Incorporem mitja llimona i el seu suc. Deixem escorrer les carxofes i les afegim a la cassola. Cuinem durant 13-15 minuts.
Ja podem escórrer les carxofes i les reservem. Colem bé el caldo i també el reservem.
Per fer les carxofes amb les cloïsses:
Cal netejar primer les cloïsses, eliminant la sorra que puguin tenir. Podem posar-les en aigua freda un parell d'hores abans de preparar la recepta.
En una paella escalfem les 4 cullerades d'oli d'oliva, afegim el julivert, la caiena i els alls. Quan comenci a daurar afegim la farina i ho cuinem a poc a poc. Serà suficient mig minut de cocció.
Seguidament afegim el vi blanc, donem unes voltes i deixem que s'evapori l'alcohol durant un minut aproximadament. Afegim l'aigua o el caldo de la cocció de les carxofes.
Traiem les cloïsses de l'aigua amb cura de deixar bé la sorra que hagin tret. Incorporem les cloïsses i les carxofes a la paella. Donem unes voltes i ho tapem. Cuinem a foc alt fins que s'obrin les cloïsses (uns 3 minuts aproximadament).
Provem el punt de sal i rectifiquem si ens cal.
Servim les carxofes decorant-les amb una mica de julivert picat.
Bon profit!