31 gener 2023 · 1315
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.




Carxofes amb cloïsses

Recepta i imatge original: shootthecook.es



INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de julivert fresc picat
  • alls picats finets
  • 1/2 caiena o bitxo 
  • 1 cullerada de farina
  • 4 cullerades de vi blanc
  • 1 tassa (250ml) d'aigua i brou de coure les carxofes
  • 20 (150g) cloïsses
  • 8-10 carxofes fresques (o congelades)
  • sal


ELABORACIÓ:


Per coure les carxofes:

En primer lloc netegem les carxofes retirant les fulles exteriors fins arribar a la zona més tendre. Els hi tallem la punta seca i netegem les tiges.
A mesura que anem netejant les tallem per la meitat i les deixem en un bol amb aigua i llimona abundant. D'aquesta manera se'ns oxidaran menys.

En una cassola afegim força aigua i un pessic de sal. Incorporem mitja llimona i el seu suc. Deixem escorrer les carxofes i les afegim a la cassola. Cuinem durant 13-15 minuts.
Ja podem escórrer les carxofes i les reservem. Colem bé el caldo i també el reservem.
 
 
Per fer les carxofes amb les cloïsses:
 
Cal netejar primer les cloïsses, eliminant la sorra que puguin tenir. Podem posar-les en aigua freda un parell d'hores abans de preparar la recepta.
 
En una paella escalfem les 4 cullerades d'oli d'oliva, afegim el julivert, la caiena i els alls. Quan comenci a daurar afegim la farina i ho cuinem a poc a poc. Serà suficient mig minut de cocció.
 
Seguidament afegim el vi blanc, donem unes voltes i deixem que s'evapori l'alcohol durant un minut aproximadament. Afegim l'aigua o el caldo de la cocció de les carxofes.
 
Traiem les cloïsses de l'aigua amb cura de deixar bé la sorra que hagin tret. Incorporem les cloïsses i les carxofes a la paella. Donem unes voltes i ho tapem. Cuinem a foc alt fins que s'obrin les cloïsses (uns 3 minuts aproximadament).
 
Provem el punt de sal i rectifiquem si ens cal.

Servim les carxofes decorant-les amb una mica de julivert picat.

Bon profit!



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Oidà!
Oidà❗ L' eCommmerce 🛒 via WhatsApp que connecta ciutadans, productors i botigues locals de Catalunya.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Herbes de l'Alt Pirineu
Herbes de l'Alt Pirineu

Cultivem, recolecten, assequem i transformem plantes medicinals i aromàtiques de manera artesanal. Tenim una hectàrea de cultiu en ecològic a Araós (Pallars Sobirà) a 1000 metres d'alÃ...